PROJECTS

REFERENCES

NEWS

US



<<< JAPANESE

overview



scheme



inside-outside



entrance corner box



front view



plan: level 0, +1, +2



elevation



section



Inside Out Living

Site : Japan (312m2)
Programme : A new rental house concept
Type : study


As an answer to a call from the Japanese rental housing company Daito for new ideas for adding more living quality to their stock of suburban housing blocks, we propose to rearrange the basic components of the classic block to create a new type of communal dwelling. Moving the internal circulation ? stairs and corridors ? to the outside of the volume generates flexibility to create a wide variety of different apartment plans. Reducing the footprint by adding an extra storey creates openness in the suburban setting. Additional living area in the form of eentrance corner boxesf connected to the stairs establishes a direct visual relation between the apartments and the surroundings. As a result has the appearance of a miniature cityscape, defined by the everyday activities of the residents.